Monday, April 30, 2007

Καλως ήρθατε στις ευτοπίες, πολλοί από εσάς είδη ανήκετε σε αυτές, όσοι βρίσκεται ένα κομμάτι του εαυτού σας ήδη είστε κάτοικοι τους και ας μην το γνωρίζατε.

Ευτοπίες είναι Αιγαιοπελαγίτικα νησιά το χειμώνα που πλέουν στους βοριάδες της λήθης. Σύννεφα που αέναα καλπάζουν στην φαντασία μας. Όνειρα που δεν πραγματοποιήθηκαν γιατί ποτέ κανείς δεν πίστεψε σε αυτά.
Στις ευτοπίες ζουν άνθρωποι που ταξιδεύουν ψάχνοντας τις ευτοπίες, άνθρωποι που κλαίνε για τη χαρά τους και το δάκρυ τους κυλά και δροσίζει τη γη. Στις ευτοπίες ο κόσμος συζητά γιατί σέβεται τη διαφωνία. Στις ευτοπίες οι τηλεοράσεις είναι κλειστές γιατί το μαύρο της οθόνης φαντάζει πιο πολύχρωμο από τα χρώματα της.
Ευτοπίες είναι ψίθυροι ερωτευμένων σε μπαράκια με χαμηλή μουσική, είναι νεραντζιές ανθισμένες, είναι φαγητά μαγειρεμένα με αγάπη. Είναι το αηδόνι που κελαηδά στο κέντρο της Αθήνας. Ευτοπίες είναι οι νοητικές τοποθεσίες του μυαλού που σπάνια πραγματοποιούνται, μερικές φορές παίρνουν σάρκα και οστά και τότε αποκτούν μία διαφανή λαμπρότητα που όμως δεν τυφλώνει αλλά φωτοβολεί.

No comments: